FWO ontvangt een ISO27001 certificaat met de hulp van dotNET lab

intro

Het Fonds Wetenschappenlijk Onderzoek (FWO) is een publieke overheidsinstantie waarvoor dotNET lab een ISO27001-gecertificeerd Information Security Management System (ISMS) heeft geïmplementeerd. Dit continue traject, geleid door Jef Meijvis, verbetert de veiligheid en dataprivacy. dotNET lab’s pragmatische en efficiënte aanpak, ondersteund door diepgaande technologische kennis en onafhankelijke validatie, heeft de cybersecurity van het fwo naar een hoger niveau getild. Het FWO benadrukt de cruciale rol van dotNET lab in de succesvolle certificering binnen de geplande tijd en budget.

Over het FWO

Het FWO gebruikt toonaangevende internationale methodes om aanvragen te evalueren en om de beschikbare middelen te verdelen. Het FWO zet de toon op het vlak van peer review en laat expertpanels de beste onderzoeksvoorstellen selecteren. Tegelijk stimuleert het FWO internationale samenwerking, zowel via projecten als via de uitwisseling van onderzoekers. Het FWO is ook samen met VLAIO verantwoordelijk voor de NCP-werking in Vlaanderen.  Ze wil op elk vlak het voortouw nemen en streven naar een vernieuwend onderzoeksbeleid, met aandacht voor actuele thema’s zoals gender, diversiteit, open science, intersectorale mobiliteit, kennisveiligheid, mentale gezondheid van jonge onderzoekers …

Belang van ISO27001 certificatie voor het FWO

Het FWO beheert gevoelige informatie.  Vandaar dat er maximale aandacht besteed wordt aan informatie-privacy en veiligheid.  De hoeksteen voor het behalen van het ISO27001-certificaat was de implementatie van een Information Security Management System (ISMS). dotNET lab assisteert het FWO bij het implementeren van het ISMS.  Deze activiteit is geen eenmalig project, maar een continu traject.  dotNET lab en het FWO werken reeds geruime tijd samen, waarbij Jef Meijvis als eerste contactpersoon fungeert voor het FWO. Jef helpt om de veiligheid en data-privacy van het FWO te bewaken en verbeteren.

Aanpak en business value

Van het begin af aan hebben we vanuit dotNET lab een pragmatische werkwijze gehanteerd waarbij we op een efficiënte wijze een ISMS geïmplementeerd hebben. Onze diepgaande technologische kennis was behulpzaam bij het implementeren van een verbetertraject, met name op het vlak van softwareontwikkeling. Onafhankelijke validatie door middel van pentesten, uitgevoerd door externe partijen, is cruciaal om te valideren dat de cybersecurity top-notch is.

De samenwerking tussen dotNET lab en het FWO heeft geleid tot een succesvolle implementatie van een ISO27001-gecertificeerd ISMS, waarmee de veiligheid en privacy van gevoelige informatie optimaal zijn gewaarborgd. "De expertise en pragmatische aanpak van dotNET lab hebben een cruciale rol gespeeld in onze certificering binnen de beoogde timing en budget."