Coteng zkt. IT-talent: ijzersterk IT recruitment met dotNET academy

intro

Gedreven IT-juniors met voldoende ervaring en technische bagage? Coteng, softwareontwikkelaar van Antwerpse bodem, was op zoek naar de juiste schakel om haar development team te versterken.
Een vraag op het lijf geschreven van dotNET academy!
Na enkele gesprekken rond de rekruteringstafel, startte IT-talent Ewout bij Coteng. Een match in twee richtingen, want terwijl Ewout zijn .NET skills verder uitdiepte tijdens een e-learningtraject, kon hij al aan de slag bij Coteng.

High potential poule van bedrijven, .NET experts en startende IT’ers

Tijdrovende intakegesprekken, dure in-house opleidingen en slepend getouwtrek om de beste kandidaat in huis te halen. – IT-profielen aanwerven is allesbehalve kinderspel. – Waar vind je talentvolle IT’ers die presteren zoals het hoort? En hoe laat je schoolverlaters snel renderen in je bedrijf? Toen Coteng vaststelde dat haar rekruteringsvraag te specifiek was voor klassieke selectiebureaus, klopte ze aan bij Ive Verstappen, zaakvoerder van dotNET academy.

“Na een korte kennismaking met hun workflow, werd Coteng lid van de dotNET kenniscommunity, een bruisend IT netwerk dat de brug slaat tussen aanwervende bedrijven startende IT’ers.”

Analyseren, coderen, implementeren

Van startende IT’er naar next level developer? Aangezien Coteng zich toespitst op diverse en complexe softwareontwikkeling, ging de carrièrestart van Ewout gepaard met een diepgaande, praktische opleiding op maat. Codes schrijven, applicaties ontwerpen, projecten van nul opzetten en testen, … dotNET academy combineert toegepaste e-learning met interactieve groepstrainingen in hun kantoor in Westerlo. Na een intensieve training van drie maanden en een uitdagende eindproef, draaide Ewout vlot mee met het twaalfkoppig Coteng team.

“Waar IT mastodonten in-house bootcamps organiseren voor nieuwkomers, is dit voor kleinere spelers zoals Coteng vaak een grote kost. dotNET academy bracht onze verwachtingen in kaart en overtrof ze met een passend IT-profiel en een highlevel opleidingsplan. Een stabiel partnership met return on investment, daar is Ewout het beste bewijs van.”

Didier Stickens, zaakvoerder van Coteng

Coteng meets Ewout, stabiele samenwerking vanaf dag één

Hoe preciezer de verwachtingen, hoe beter de match. Om de vraag van Coteng scherp te stellen, zoomde Ive onmiddellijk in op de checklist waaraan de nieuwe werknemer moest voldoen. Het vereiste kennislevel, de juiste growth mindset, het concrete takenpakket, … dotNET academy luisterde aandachtig, screende haar talentenpoule en matchte Coteng met IT-junior Ewout. Een efficiënt én snel rekruteringsproces, want na enkele sollicitatiegesprekken trad Ewout vast in dienst bij Coteng. Jobsecurity? Check!

“Wel een diploma, geen ervaring: toen ik in 2019 afstudeerde als bachelor in elektronica-ICT, waren mijn praktische vaardigheden vrij beperkt. Via dotNET academy startte ik niet alleen bij een bruisend IT-bedrijf, maar kon ik mijn .NET skills ook vertalen naar de praktijk, zowel via e-learning als op de werkvloer. Bijleren én verdienen vanaf dag één: een geslaagde start!”

Ewout, .NET developer bij Coteng