Get to know Jef Meijvis, onze Azure-specialist pur sang!

intro

Jef Meijvis viert binnenkort zijn eenjarig jubileum als IT-consultant bij dotNET Lab, maar dat is niet de enige reden voor een feestje … Leergierige IT’er Jef mag zich sinds kort ook Microsoft Certified Trainer én onze enige echte domeinexpert in Microsoft Azure noemen. Find out more over onze domeinexperten en Jefs rol in het verhaal!

Cloudexpert buitenshuis versus ...

Jef Meijvis wandelde precies een jaar geleden dotNET Lab binnen. Met een diploma industrieel ingenieur en een eerste internationale werkervaring op zak, was hij klaar voor het consultancyverhaal op Belgische bodem. De kansen voor de beloftevolle IT’er lagen voor het grijpen, al was het onze persoonlijke aanpak die hem over de streep trok.

“Ik heb veel vrienden die consultant zijn. Hun gemene deler? Ze missen allemaal voeling met hun werkgever en staan enkel in nauw contact met hun projectcollega’s. Toen ik bij de kennismaking met zaakvoerder Ive Verstappen – en nadien met het ganse dotNET Lab-team – voelde dat de betrokkenheid zo groot is, heb ik niet getwijfeld. Ik zag me volledig passen in het ambitieuze businessverhaal met een human touch!”

Momenteel geeft Jef het beste van zichzelf bij Atlas Copco. Hij buigt er zich over de overstap van hun bestaande bedrijfsapplicatie naar Microsoft Azure. Dat doet hij niet alleen als consultant met beide voeten in het project, maar ook als hun tijdelijk adviseur. Want Jef groeide nog niet zo lang geleden door tot Microsoft Certified Trainer, na een hands-on opleidingstraject. Hij kan en mag nu, met de goedkeuring van Microsoft, trainingen geven bij dotNET Lab en bij onze klanten.

“Al snel na mijn opstart bij dotNET Lab stelde Ive voor om mij te ontpoppen tot Azure-specialist. Microsoft geeft haar certificeringen niet gratis weg … Integendeel! Een serie online cursussen en een geslaagd examen zijn een must. Vandaag draag ik trots de titel van Microsoft Certified Trainer en zet ik binnen Atlas Copco medewerkers op weg. Een project is voor mij geslaagd als het ook na mijn vertrek op rolletjes loopt. Ik zet dus alles op alles om het belang van bijvoorbeeld back-ups en beveiliging goed door te briefen aan Atlas Copco.”

...domeinexpert Azure inhouse

De Microsoft-services staan geen seconde stil. Iets waar wij op kicken als IT-experten, maar wat tijd en ruimte vraagt om in de vingers te krijgen. Met onze domeinspecialisaties bieden we die uitdaging stevig het hoofd.

“Het is onmogelijk voor de collega’s om altijd van alles op de hoogte te zijn. Daarom heeft dotNET Lab het concept van domeinexperten op poten gezet. Een slimme en efficiënte strategie om de interne IT-kennis hyperactueel te houden en de tijdsbesteding ontzettend efficiënt. Ikzelf ben domeinexpert Azure, collega Tim is het aanspreekpunt voor Microsoft front-end design en collega Vincent volgt de developmenttrends op de voet. Een deel van ons takenpakket bestaat uit vinger aan de pols houden van ons domein. Onlangs zette ik mijn twee skills, Microsoft Certified Trainer en Azure, in tijdens een 3-daagse interne opleiding. Geweldig om mijn knowhow te delen met het team. Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt. The sky is the limit!”