Hoe dotNET lab Bert’s carrière als QA Engineer een kickstart gaf

intro

Hello there! Ik ben Bert Van Itterbeeck. Voor 2020 kon je me vinden achter de toonbank als slager of als manager van een afdeling in een grootwarenhuis. Het leven biedt vaak nieuwe kansen, en ik heb ervoor gekozen een aanzienlijke carrièreswitch te maken naar de techwereld. Deze switch werd mogelijk gemaakt door de fundamentele training bij dotNET lab, een plek waar ik veel van mijn huidige succes als Quality Assurance Engineer aan te danken heb.

Reis naar dotNET lab

Nadat ik besloten had mijn vorige carrière achter me te laten, ging ik terug naar school om een diploma te halen in Elektronica ICT, met een minor in Virtual Reality. Het was een uitdagende maar opwindende reis, met als hoogtepunt de kans om dotNET lab te vervoegen. Bij dotNET lab was ik niet zomaar een andere trainee; ik was een young-professional die gevormd werd door de dotNET academy voor de IT-industrie.

Trainingservaring bij dotNET lab

De trainingsomgeving bij dotNET academy was bijzonder inspirerend. Ze leggen sterk de nadruk op hands-on leerervaringen, met voorbeelden recht uit het werkveld. Ik specialiseerde me in geautomatiseerd testen, waarbij ik tools als SpecFlow en Selenium onder de knie kreeg – vaardigheden die tegenwoordig zeer in trek zijn. De trainers zijn ervaren professionals die vanuit hun dagdagelijkse expertise precies begrepen welke tools en kennis essentieel waren om als een volwaardige QA Engineer aan de slag te gaan.

Rol bij Protime

Gewapend met nieuwe vaardigheden en veel ambitie, sloot ik me aan bij Protime, een belangrijke speler in tijdsregistratiesoftware en een onderdeel van SD Worx. Hier pas ik alles toe wat ik bij dotNET lab heb geleerd. Mijn rol omvat nauwgezette kwaliteitsborgingstests, waarbij ik ervoor zorg dat onze softwareproducten onberispelijk en efficiënt zijn. Ik werk voornamelijk van thuis uit en bezoek het kantoor in Mechelen, België, eens per week om te syncen met mijn team.

Werkcultuur en persoonlijke groei

Bij Protime draait het niet alleen om werk; het gaat om groeien in een stimulerende en flexibele omgeving. We hebben kleine, wendbare teams, elk met een toegewijde QA Engineer, wat zorgt voor een gepersonaliseerde en effectieve teamdynamiek. De flexibiliteit in onze werktijden is een groot pluspunt, waardoor we ons persoonlijke leven in balans kunnen brengen zonder iets te missen op het werk. Als onderdeel van een internationaal bedrijf geniet ik van de kans om samen te werken met collega’s uit verschillende achtergronden, waaronder mijn huidige Roemeense teamgenoten.

Als je overweegt om een carrière in de IT te beginnen of je vaardigheden als QA Engineer wilt verfijnen, dan is dotNET lab de plek om te beginnen. De training die ik daar heb ontvangen was meer dan educatief - het was transformerend. Voor iedereen die staat waar ik ooit stond, kan dotNET lab die essentiële voorsprong bieden naar een lonende IT-carrière.